Seastar
word een ster voor de zee en help mee

De zeeën raken leeg

senegal_jo_benn_18298

Bijna driekwart van onze planeet bestaat uit zee. Een prachtige onderwaterwereld, rijk aan talloze diersoorten en tevens de belangrijkste voedselbron voor meer dan een miljard mensen. Maar door overbevissing, vervuiling en klimaatverandering staat het leven in zee onder zware druk. Als dit zo doorgaat, zijn onze oceanen halverwege deze eeuw leeg!

Zeeschildpad bedreigd

hi_224984_greenturtle_andrey_nekrasov_18288

Zeeschildpadden zwemmen in hun leven tienduizenden kilometers. Tijdens hun reis worden ze met talloze bedreigingen geconfronteerd. Door bijvangst alleen sterven er elk jaar honderdduizenden zeeschildpadden. Ook het illegaal rapen van eieren, vervuiling en het verdwijnen van legstranden bedreigen hun voortbestaan. Daarom beschermt het WNF kust- en zeegebieden. Zodat deze wereldreizigers veilige plekken hebben om zich voort te planten, te eten en op adem te komen.

Kraamkamers beschermen

tunmustapha_kraamkamers_18303

Naast de verduurzaming van de visserij is het noodzakelijk dat we de kraamkamers van de zee goed beschermen. Dit zijn veilige plekken waar populaties vissen en bedreigde zeedieren zich in alle rust kunnen herstellen. Het WNF werkt wereldwijd aan meer en betere bescherming van de oceanen, zoals hier in Tun Mustapha, een belangrijke kraamkamer in de Koraaldriehoek.

Word een ster voor de zee

8_children_play_on_maliangan_island__malaysia_xl_331504_18305

Het leven in zee is in nood. Als we zo doorgaan zijn onze oceanen over 35 jaar leeg. Maar gezonde oceanen zijn de basis van ons leven. Ze geven zuurstof, regelen het klimaat en zorgen voor voedsel voor meer dan een miljard mensen. Het is dus van groot belang dat we ze nu beschermen. Niet over 35 jaar.

Help nu mee en word een ster voor de zee!